Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tartin tatin met reepjes Tomme Vaudoise
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor 6 personen
2 el + 100 g boter met fleur de sel, in dobbelsteentjes
1 el + 80 g bruine suiker
1 kg boskoop appels, geschild, van het klokkenhuis ontdaan en in vieren gedeeld
1 kant-en-klaar bladerdeeg
1 Tomme Vaudoise, in reepjes
zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter een taartvorm met hoge randen met 2 eetlepels boter. Bestrooi met suiker, zout en peper. Zet apart.
Laat de resterende suiker smelten op matig vuur. Voeg er de resterende bruine suiker aan toe. Wanneer de boter begint te schuimen, giet dan de mengeling in de taartvorm. Verdeel de appels in concentrische cirkels in de pan. Dek de appels af met bladerdeeg. Prik het deeg met een vork. Bestrijk de oppervlakte met wat water voor een mooie kleur. Bak 25 tot 35 minuten. Laat de taart daarna wat afkoelen.
Bedek de taart met een bord en draai de tatintaart om. Verdeel de reepjes Tomme Vaudoise over de appels. Laat de kaas 5 minuten onder de ovengrill smelten.