Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tête de Moine AOP-roosjes op vruchtenbrood
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor ca. 40 hapjes
Boter voor het bakblik
Vruchten-noten-mix
200 g gedroogde peren (zacht)
100 g gedroogde pruimen, ontpit
100 g gedroogde vijgen
2 el walnoten, gehakt
2 el hazelnoten, gehakt
50 g lichte sultanarozijnen
40 g suiker
1 dl Williams
1 snufje kaneel, 1 snufje anijs
1 snufje peper, 1 snufje zout
Brooddeeg
200 g meel
1/2 tl zout
1,2 dl water
10 g gist
Poedersuiker en een beetje water
20 Tête de Moine AOP-roosjes
Zwarte peper uit de molen
Voorbereiding
Vruchten-noten-mix
Voor de vruchten-notenmix alle vruchten hakken, met de overige ingrediënten mengen en 24 uur afgedekt laten staan.
Voor het brooddeeg alle ingrediënten mengen, tot een soepel deeg kneden en in een kom afgedekt tot het dubbele volume laten rijzen.
Het deeg mengen met de noten-vruchtenmix. Met natte handen een lang brood vormen, op een beboterde bakplaat leggen en in de tot 170 °C voorverwarmde oven 30-40 minuten bakken. Het nog hete brood bestrijken met het mengsel van poedersuiker en water. Zo ontstaat een mooie glans. Laten afkoelen.
Vruchtenbrood snijden, Tête de Moine AOP roosjes decoratief erop leggen en een beetje peper erover malen.