Fondant van gegratineerde en geflambeerde Tomme Vaudoise met fruit

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 Tommes Vaudoises
  • 250 g fruit (appels, peren of kweeperen)
  • 30 g suiker, enkele blaadjes salie, kaneel, peper

Voorbereiding

  1. Laat de Tomme-kaasjes een half uur macereren in kommetjes met de helft van een glas alcohol.
  2. Zet de grill aan. Gratineer de Tommes Vaudoises een tiental minuten, overgiet vervolgens met de andere helft van het glas alcohol en flambeer.
  3. Begeleiding: karamelliseer de suiker in een steelpan, voeg het in blokjes gesneden fruit toe en zorg dat ze mooi omhuld worden. Laat op een zacht vuurtje staan en voeg de salie, kaneel en peper toe.
  4. Serveer de Tommes Vaudoises met het fruit.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept