Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Chiffonade van pasta met zalm, limoen, kruim van roggebrood en Tilsiter
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
35
min.
Delen
Delen
Cook/bake time35 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Gemakkelijk
250 g vers deeg voor lasagne
350 g zalmfilet
1 plakje Tilsiter (50 g)
1 limoen
2 sneetjes roggebrood, zonder korst
80 g boter
Zout
Peper
Voorbereiding
Stoom de zalm gedurende 4 minuten. Verkruimel het brood grof. Rasp de Tilsiter. Was en droog de limoen en snijd de zeste in fijne julienne. Pers en zeef het sap.
Snijd de lasagneblaadjes in onregelmatige stukjes en kook ze al dente in gezouten kokend water. Smelt intussen 60 g boter in een pan en voeg hierbij het limoensap en de grof in stukjes getrokken zalm. Kruid met zout en peper.
Giet de pasta af en doe ze in de pan met de zalm. Voeg de citroenzeste toe en sauteer alles op een hoog vuur gedurende twee minuten. Bak intussen het brood in een klein pannetje met de rest van de boter. Dresseer de pasta met enkele draaien van de pepermolen, de Tilsiter en het geroosterde broodkruim. Serveer onmiddellijk.