Gegratineerde macaroni met Vacherin Fribourgeois AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 1 dl room 35%
  • 1 dl witte wijn
  • 10 g boter
  • 250 g elleboogjesmacaroni
  • 200 g ham, in reepjes gesneden
  • 350 g Vacherin Fribourgeois AOP (200 g geraspt en 100 g in dunne plakjes)
  • Zout, peper, paprika

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de macaroni in gezouten kokend water (houd ze even onder koud water om ze al dente te houden).
  2. Beboter een gratineerschotel. Verdeel de helft van de macaroni over de bodem van de schotel en bedek met de ham.
  3. Maak een tweede laag met de rest van de macaroni.
  4. Meng de wijn, eieren, room en geraspte Vacherin AOP totdat je een homogeen mengsel krijgt. Kruid met zout en peper.
  5. Giet het mengsel over de schotel en verdeel de plakjes Vacherin Fribourgeois AOP over heel de schotel. Bestrooi met paprika.
  6. Zet 10 à 15 min. in het midden van de oven. Zet de oven op het einde in grillstand om de bovenkant van de schotel te gratineren.
  7. Typisch Zwitsers! Elleboogjesmacaroni zijn kleine gebogen macaroni van ongeveer 2 cm lang.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept