Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade van meloen, gedroogde ham, komkommer, tijm en Gruyère d’Alpage AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
25
min.
Delen
Delen
Cook/bake time25 min.
Ingrediënten
Voor 6 personen
Vinaigrette
6 el citroensap
100 g extra vierge olijfolie
2 kl honing
Zout en peper
Salade
125 g Gruyère d’Alpage AOP
1 meloen
1 komkommer
½ rode ui
1 bosje verse citroentijm
12 sneetjes gedroogde ham
Knoflookkiemen, gewenste hoeveelheid
Voorbereiding
Klop het citroensap met de olijfolie, honing, zout en peper in een grote kom. Zet opzij.
Meng de in bolletjes gesneden meloen, dunne komkommerschijfjes, zeer fijn gehakte ui, gedroogde ham, tijm en knoflookkiemen in een grote kom. Voeg de vinaigrette toe en meng. Voeg de in blokjes gesneden Gruyère d’Alpage AOP toe voor het serveren.