Gebakken asperges met Sbrinz AOP en dragon, met grissini en pistachenoten

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 16 asperges
  • 100 g Sbrinz AOP
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 40 g pistachenoten
  • 1 takje dragon
  • Een beetje bloem
  • Extra zuivere olijfolie
  • 60 g boter
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Blancheer de pistachenoten, pel ze, laat ze drogen en hak grof. Snijd het pizzadeeg in reepjes.
  2. Verdeel de pistachenoten erover en rol ze lichtjes om grissini te vormen.
  3. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en plaats ze in de oven op 200°C gedurende ongeveer 15 minuten.
  4. Schil de asperges en verwijder de vezelige uiteinden.
  5. Blancheer ze vijf minuten in met dragon geparfumeerd, licht gezouten water.
  6. Klop ondertussen de eiwitten tot sneeuw.
  7. Laat de asperges uitlekken, droog ze voorzichtig af en bebloem ze lichtjes.
  8. Haal ze vervolgens door het opgeklopte eiwit, dan door het paneermeel gemengd met 30 g fijngeraspte Sbrinz AOP.
  9. Bak ze in schuimende boter.
  10. Bestrooi ze vervolgens met krullen Sbrinz AOP en serveer ze meteen met de grissini met pistachenoten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept