Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gegratineerde mosselen met een crumble van Emmentaler A0P
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
61
min.
Delen
Delen
Cook/bake time51 min.
Ingrediënten
Voor een dertigtal mosselen
Crumble van Emmentaler AOP:
40 g geraspte Emmentaler AOP
4 el broodkruim
2 knoflookteentjes, fijngehakt
2 el tuinkruiden (bieslook, basilicum, platte peterselie), fijngehakt
Rasp van ½ citroen
1 kg mosselen, gewassen en schoongemaakt
1 dl witte wijn
Grof zeezout, peper
Afwerking
Bieslook
Voorbereiding
Steek de barbecue aan.
Crumble van Emmentaler AOP:
Meng in een schaal de Emmentaler AOP met het broodkruim en het knoflook. Voeg er de verse kruiden, de citroenrasp, zout en peper aan toe. Meng goed. Hou apart.
Schraap de mosselen met een mesje en laat ze 30 minuten in het water doorweken. Doe de mosselen in een voorverwarmde pan met de wijn. Laat ze 2 minuten garen. Giet de mosselen in een vergiet en vang het vocht op. Verwijder de niet geopende mosselen. Verwijder van elke mossel één van de twee schelpen en giet het overtollig vocht er uit.
Bedek de grill van de barbecue met een vel aluminiumfolie. Vouw de randen van de folie iets omhoog. Schik de mosselen in hun halve schelp in dit bakje. Giet over elke mossel 1 theelepel kookvocht en verdeel de Emmentaler crumble erover. Strooi nog enkele korreltjes zeezout op elke mossel. Laat op de barbecue garen gedurende 5 à 6 minuten. De crumble moet goudbruin gekleurd en de kaas gesmolten zijn.