Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Aardappelsoufflé met kruiden
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
boter voor de vorm
800 g aardappelen
150 g zachte topklasse boter
2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
3 eidooiers
100 g Gruyère, geraspt
zout, nootmuskaat
3 eiwitten
Voorbereiding
1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
2. In vergiet laten uitdampen.
3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Le Gruyère AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
Zonder vlees
VERSNEDEN PANNENKOEK MET TILSITER, UI EN KRENTEN
Zonder vlees
Brochettes van rode vruchten met Gruyère AOP Réserve
20 min.
Zonder vlees
Venkelsoepje met blokjes Appenzeller®
37 min.
In de oven geroosterde Tomme Vaudoise
30 min.
Peren-raclette-gratin
10 min.
Zonder vlees
Brood-kaas-gerecht à la Appenzeller® ('Alte Maa')