VERSNEDEN PANNENKOEK MET TILSITER, UI EN KRENTEN

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

Uien met krenten

  • 2 el boter
  • 500 g uien, in reepjes gesneden
  • 60 g krenten
  • 1 dl water
  • Een beetje geraspte citroenschil
  • Gedroogde koriander
  • Zout, peper

Pannenkoek met Tilsiter

  • 100 g meel
  • 2 eidooiers
  • 2,5 dl melk
  • 100 pikante Tilsiter, geraspt
  • 1 TL zout
  • 2 eiwit, stijf geklopt
  • Boter voor het bakken

Voorbereiding

Uien met krenten

  1. Voor de groenten: stoof de uien in de boter in een grote koekenpan. Voeg de krenten toe en deglaceer met water. Laat ongeveer 10 minuten sudderen op een zacht vuur met het deksel op de pan. Neem het deksel van de pan en laat inkoken tot de vloeistof stroperig is. Bestrooi met citroenzeste. Bestrooi met korianderpoeder. Kruid met peper en zout.
  2. Voor de pannenkoek: vermeng de bloem met de eidooiers, de melk, de tilsiter en het zout tot een glad en homogeen mengsel. Laat 30 minuten rusten.
  3. Voeg de eiwitten toe aan het deeg. Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoek op een zacht vuur met het deksel op de pan. Draai, zodra de bodem goudkleurig is, de pannenkoek om met behulp van het deksel en bak ook de andere kant goudgeel. Versnipper de pannenkoek met behulp van twee vorken.
  4. Verwarm de groenten en dresseer samen met de pannenkoek op warme borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept