Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
VERSNEDEN PANNENKOEK MET TILSITER, UI EN KRENTEN
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Uien met krenten
2 el boter
500 g uien, in reepjes gesneden
60 g krenten
1 dl water
Een beetje geraspte citroenschil
Gedroogde koriander
Zout, peper
Pannenkoek met Tilsiter
100 g meel
2 eidooiers
2,5 dl melk
100 pikante Tilsiter, geraspt
1 TL zout
2 eiwit, stijf geklopt
Boter voor het bakken
Voorbereiding
Uien met krenten
Voor de groenten: stoof de uien in de boter in een grote koekenpan. Voeg de krenten toe en deglaceer met water. Laat ongeveer 10 minuten sudderen op een zacht vuur met het deksel op de pan. Neem het deksel van de pan en laat inkoken tot de vloeistof stroperig is. Bestrooi met citroenzeste. Bestrooi met korianderpoeder. Kruid met peper en zout.
Voor de pannenkoek: vermeng de bloem met de eidooiers, de melk, de tilsiter en het zout tot een glad en homogeen mengsel. Laat 30 minuten rusten.
Voeg de eiwitten toe aan het deeg. Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoek op een zacht vuur met het deksel op de pan. Draai, zodra de bodem goudkleurig is, de pannenkoek om met behulp van het deksel en bak ook de andere kant goudgeel. Versnipper de pannenkoek met behulp van twee vorken.
Verwarm de groenten en dresseer samen met de pannenkoek op warme borden.