Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Verrassingsbrood uit Oost-Zwitserland
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
145
min.
Delen
Delen
Cook/bake time145 min.
Ingrediënten
Voor 1 brood van ongeveer 35 stukken
Deeg
500 g witte bloem
1 ½ kl zout
1 kl suiker
½ blokje gist, verbrokkeld
60 g zachte boter
Ong. 3 dl lauwe melk
Vulling
200 g Tilsiter Vert, grof geraspt
350 g kalfsworstvlees
50 g mostbröckli in dunne plakjes
1 ui, fijngehakt
4 augurken, grof gehakt
1 bosje peterselie, fijn geciseleerd
1 kl chilipoeder
¼ kl zout
100 g Tilsiter Vert, grof geraspt
Voorbereiding
Deeg
Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de boter en melk toe en kneed om homogeen deeg te krijgen. Laat het deeg gedurende 1 uur afgedekt in volume verdubbelen op kamertemperatuur.
Vulling
Meng de Tilsiter met alle ingrediënten, ook het zout, met je handen.
Vorm geven
Rol het deeg uit op een beetje bloem tot een dikte van ongeveer 3 mm. Maak schijfjes met een uitsteekvorm (ongeveer 9 cm Ø). Verdeel ongeveer 1 eetlepel vulling over elk schijfje en bestrooi met Tilsiter. Vouw de schijfjes dicht. De vulling moet ongeveer over 1 cm zichtbaar zijn aan de bovenkant.
Druk de uiteinden van de stukjes deeg aan, leg ze in een cirkel op een bakplaat met bakpapier.
Bakken: 30 à 35 minuten onderaan in een voorverwarmde oven op 200°C.