Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tartelettes aux chicons, aux crevettes grises et à l’Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 12 taartjes
3 struiken witloof, in reepjes gesneden
1 el boter
1 sjalot, gehakt
1 knoflookteen, gehakt
3 vierkanten bladerdeeg, in 4 vierkantjes gesneden
2 eieren, losgeklopt
1 dl room
60 g Emmentaler AOP, geraspt
75 g grijze garnalen, gepeld
Peper en zout
Garnituur
Tuinkers
Voorbereiding
Stoom het witloof 4 minuten. Verwarm de boter in een koekenpan en stoof de sjalot, het witloof en de knoflook gedurende 4 minuten zonder ze te laten kleuren. Laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg bakpapier in kleine muffinvormen. Leg er de vierkantjes bladerdeeg in. Zet opzij. Meng in een kom de eieren, room, Emmentaler AOP, peper en zout. Giet het eier- en kaasmengsel op de bodem van de taartjes. Verdeel het witloof. Bak in de oven gedurende 12 minuten.
Haal uit de vormen. Bestrooi de taartjes met grijze garnalen. Versier met tuinkers.