Soep met een bladerdeegkorst

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 knolselderij
  • 2 kleine aardappelen
  • 2 grote wortels
  • 100 g Parijse champignons
  • 3 verse uien
  • 1 l kippenbouillon (instant)
  • 150 g kippenborstfilets
  • Peper en zout
  • 2 vellen diepvriesbladerdeeg
  • 100 g Bündner Bergkäse extra
  • 1 ei
  • Peperkorrelmix

Voorbereiding

  1. Schil de knolselderij, aardappelen, wortels, Parijse champignons en verse uien. Snijd de knolselderij en wortels in fijne plakjes, de aardappelen in blokjes, de Parijse champignons en verse uien in schijfjes.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook met de groenten.
  3. Was de kippenborstfilets, dep ze droog, snijd in blokjes en voeg toe.
  4. Kook de soep gedurende ongeveer 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  5. Ontdooi ondertussen het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Rasp de Bündner Bergkäse en doe een eetlepel in elke ovenvaste soepkom, verdeel de soep over de kommen en smeer de randen in met eiwit.
  7. Rol het bladerdeeg uit, snijd het in cirkels ter grootte van de soepkommen en dek de kommen ermee af. Duw goed aan op de randen. Strijk het deeg in met eigeel en bak ongeveer 20 minuten in de oven op 220°C.
  8. Verdeel 5 minuten voor het einde van de baktijd de resterende kaas over het bladerdeeg en gratineer.
  9. Versier met de pepermix en serveer.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept