Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Soep met een bladerdeegkorst
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 knolselderij
2 kleine aardappelen
2 grote wortels
100 g Parijse champignons
3 verse uien
1 l kippenbouillon (instant)
150 g kippenborstfilets
Peper en zout
2 vellen diepvriesbladerdeeg
100 g Bündner Bergkäse extra
1 ei
Peperkorrelmix
Voorbereiding
Schil de knolselderij, aardappelen, wortels, Parijse champignons en verse uien. Snijd de knolselderij en wortels in fijne plakjes, de aardappelen in blokjes, de Parijse champignons en verse uien in schijfjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook met de groenten.
Was de kippenborstfilets, dep ze droog, snijd in blokjes en voeg toe.
Kook de soep gedurende ongeveer 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Ontdooi ondertussen het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220°C.
Rasp de Bündner Bergkäse en doe een eetlepel in elke ovenvaste soepkom, verdeel de soep over de kommen en smeer de randen in met eiwit.
Rol het bladerdeeg uit, snijd het in cirkels ter grootte van de soepkommen en dek de kommen ermee af. Duw goed aan op de randen. Strijk het deeg in met eigeel en bak ongeveer 20 minuten in de oven op 220°C.
Verdeel 5 minuten voor het einde van de baktijd de resterende kaas over het bladerdeeg en gratineer.