Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Krokante kippenburger met BBQ-saus en Gruyère AOP Réserve
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Om te starten
100 g Gruyère AOP Réserve
2 kipfilets
4 hamburgerbroodjes
4 el barbecuesaus
Kippenmarinade voor de barbecue
1/2 kl zout
1 kl peper
1 fijngehakt teentje knoflook
1/2 kl geplette rode paprika
3 el barbecuesaus
250 ml karnemelk
Paneermeel
150 g bloem
100 g suikervrije cornflakes, geplet
½ kop paneermeel
1 kl gist
1/2 kl knoflookpoeder
1 kl rode peper of espelettepeper
3 eieren, licht opgeklopt
45 ml zonnebloemolie
Peper en zout
Salade van rode kool
¼ van een rode kool
1 pot natuuryoghurt
2 el mayonaise
1 el mosterd
2 el witte azijn
Peper en zout
Voorbereiding
Om te starten
Ga als volgt te werk.
Kippenmarinade voor de barbecue
Snijd de kippenfilets in twee. Meng in een kom de kip met alle ingrediënten van de marinade. Zet 30 minuten in de koelkast.
Bereid de rodekoolsalade. Gebruik enkel de bladeren. Snijd ze in fijne reepjes. Voeg de mayonaise, mosterd en witte azijn toe. Meng goed en kruid met peper. Zet in de koelkast
Paneermeel
Meng in een bord de bloem, het paneermeel, het gist, de cornflakes, rode peper, knoflookpoeder, peper en zout. Doe de opgeklopte eieren in een tweede bord.
Haal de kip door het paneermeel. Haal ze vervolgens door het ei en dan een tweede maal door het paneermeel. Zet 15 minuten in de koelkast.
De kip bereiden: Bak 8 tot 10 minuten in een koekenpan.
Stel de hamburger samen: Rooster het brood. Snijd 8 fijne plakjes gruyère AOP Réserve. Spreid 1 eetlepel barbecuesaus uit op elk broodje, leg er een stuk kipfilet, 2 plakjes Gruyère AOP en de rodekoolsalade op.
Serveer warm samen met gewone of zoete-aardappelfrietjes.