Krokante kippenburger met BBQ-saus en Gruyère AOP Réserve

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Om te starten

  • 100 g Gruyère AOP Réserve
  • 2 kipfilets
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el barbecuesaus

Kippenmarinade voor de barbecue

  • 1/2 kl zout
  • 1 kl peper
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1/2 kl geplette rode paprika
  • 3 el barbecuesaus
  • 250 ml karnemelk

Paneermeel

  • 150 g bloem
  • 100 g suikervrije cornflakes, geplet
  • ½ kop paneermeel
  • 1 kl gist
  • 1/2 kl knoflookpoeder
  • 1 kl rode peper of espelettepeper
  • 3 eieren, licht opgeklopt
  • 45 ml zonnebloemolie
  • Peper en zout

Salade van rode kool

  • ¼ van een rode kool
  • 1 pot natuuryoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte azijn
  • Peper en zout

Voorbereiding

Om te starten

  1. Ga als volgt te werk.

Kippenmarinade voor de barbecue

  1. Snijd de kippenfilets in twee. Meng in een kom de kip met alle ingrediënten van de marinade. Zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Bereid de rodekoolsalade. Gebruik enkel de bladeren. Snijd ze in fijne reepjes. Voeg de mayonaise, mosterd en witte azijn toe. Meng goed en kruid met peper. Zet in de koelkast

Paneermeel

  1. Meng in een bord de bloem, het paneermeel, het gist, de cornflakes, rode peper, knoflookpoeder, peper en zout. Doe de opgeklopte eieren in een tweede bord.
  2. Haal de kip door het paneermeel. Haal ze vervolgens door het ei en dan een tweede maal door het paneermeel. Zet 15 minuten in de koelkast.
  3. De kip bereiden: Bak 8 tot 10 minuten in een koekenpan.
  4. Stel de hamburger samen: Rooster het brood. Snijd 8 fijne plakjes gruyère AOP Réserve. Spreid 1 eetlepel barbecuesaus uit op elk broodje, leg er een stuk kipfilet, 2 plakjes Gruyère AOP en de rodekoolsalade op.
  5. Serveer warm samen met gewone of zoete-aardappelfrietjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept