Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kleine strudels uit Oost-Zwitserland
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 18 stuks
120 g halfvolle zure room
2 kl mosterd
2 snuifjes zout
Een beetje peper
18 sneetjes mostbröckli (ong. 55 g)
200 g Tilsiter Jaune, in ongeveer 18 staafjes
Een beetje peper
1 pakje strudeldeeg (4 vellen van 37 × 39 cm)
30 g vloeibare boter
Voorbereiding
Meng de room met de mosterd en kruid.
Leg de mostbröckli op het werkblad. Leg een staafje Tilsiter op elk sneetje, kruid en rol op.
Vouw het strudeldeeg open, snijd de twee vellen deeg tezamen in drieën in de lengte en breedte. Smeer de stukjes deeg in met de helft van de gekruide room. Leg 1 pakketje met Tilsiter op de stukjes deeg en rol ze op zoals lenterolletjes. Leg de kleine strudels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met een beetje boter. Herhaal deze stappen met de resterende ingrediënten.
Bakken: 12 à 15 minuten op de rooster in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.