Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Jachtschotel met gehakt, wortelen, prei en Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
55
min.
Delen
Delen
Cook/bake time55 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bechamelsaus:
25 g boter
25 g meel
2,5 dl halfvolle melk
1 snufje nootmuskaat
100 g Emmentaler AOP, geraspt
1 + 1 el olijfolie
2 uien, in partjes gesneden
350 g gehakt vlees, gevogelte, ...
2 wortels, in partjes
2 preien, schoongemaakt, in rondjes
2 dl tomatensaus, huisgemaakt of gebruiksklaar
400 g aardappelpuree
2 el paneermeel
Zout, peper
Voorbereiding
Bechamelsaus: smelt de boter in een pan. Voeg langzaam het meel, onder voortdurend roeren, toe. Laat al roerend droogbakken. Let goed op dat de bloem niet verbrandt. Verwarm de melk. Giet er langzaam, onder voortdurend roeren, de melk bij tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de helft van de Emmentaler AOP toe en roer tot de kaas gesmolten is. Zet apart.
Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Zet apart. Braad het gehakt aan. Zet apart. Stoom de groenten 4 minuten. Zet apart. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Vet de schaaltjes in met de overblijvende olijfolie en schik de ingrediënten in lagen: uien, tomatensaus, gehakt, wortelen en prei. Voeg vervolgens een laagje aardappelpuree toe.
Eindig met de bechamelsaus. Strooi er de resterende Emmentaler AOP en het paneermeel over. Gratineer in de oven gedurende 15 minuten.