Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Smeazza
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
80
min.
Delen
Delen
Cook/bake time80 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 vorm van ong. 23 cm Ø
Boter of bakpapier voor de vorm
400 g prei, schoongemaakt en in fijne ringen gesneden
500 g spinazie, geblancheerd en uitgelekt
1 handvol snijbiet, schoongemaakt
Boter om te stoven
2 el blaadjes van komkommerkruid (bernagie), fijn geciseleerd
1 el marjoleinblaadjes
2 dl water
3 eieren
5 el boekweitmeel of donker meel
1 kl zout
Peper van de molen
Nootmuskaat
250 g Formaggio d’Alpe du Ticinese AOP, in kleine blokjes gesneden
20 g boter, klontjes
Bloemetjes van komkommerkruid om te versieren
Voorbereiding
Stoof de prei, spinazie en snijbiet in de boter. Voeg komkommerkruid en marjolein toe, stoof en laat lichtjes afkoelen.
Meng het water, de eieren en bloem en kruid. Meng met de kaasblokjes en groenten. Giet in een beboterde vorm of een vorm bekleed met bakpapier. Bedek met klontjes boter.
Bak 40 - 45 min. onderaan in een voorverwarmde oven op 200°C en versier.
Komkommerkruid of bernagie is een zomerbloeier met blauwe bloemen.
De blaadjes kunnen in de keuken gebruikt worden. Je kan ze hakken of fijnsnijden. Ze hebben een frisse komkommersmaak. De bloemetjes zijn zeer zoet van smaak en dienen vooral voor de versiering van gerechten.