Salade van linzen, vijgen en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 g Gruyère AOP
  • 150 g zwarte of groene linzen
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 el bouillon
  • 4 el koolzaadolie of olijfolie
  • Zout, peper
  • 200 g vijgen
  • 75 g rauwe ham
  • 1 bosje basilicum
  • 100 g rucola

Voorbereiding

  1. Doe de linzen en laurier in een kookpan, bedek met water en breng aan de kook. Laat zachtjes koken gedurende 20 à 30 min. Giet de linzen af en gooi de laurierblaadjes weg.
  2. Meng de azijn, olie en bouillon en kruid met zout en peper. Meng de linzen met de saus.
  3. Snijd de vijgen in partjes, trek de rauwe ham in stukjes en snijd dunne plakjes Gruyère AOP met een dunschiller.
  4. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Meng alle ingrediënten met de linzen. Dresseer op de borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept