Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade van linzen, vijgen en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
125 g Gruyère AOP
150 g zwarte of groene linzen
2 laurierblaadjes
3 el rodewijnazijn
2 el bouillon
4 el koolzaadolie of olijfolie
Zout, peper
200 g vijgen
75 g rauwe ham
1 bosje basilicum
100 g rucola
Voorbereiding
Doe de linzen en laurier in een kookpan, bedek met water en breng aan de kook. Laat zachtjes koken gedurende 20 à 30 min. Giet de linzen af en gooi de laurierblaadjes weg.
Meng de azijn, olie en bouillon en kruid met zout en peper. Meng de linzen met de saus.
Snijd de vijgen in partjes, trek de rauwe ham in stukjes en snijd dunne plakjes Gruyère AOP met een dunschiller.
Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Meng alle ingrediënten met de linzen. Dresseer op de borden.