Mosterdsoep met Appenzeller® Extra en gerookte zalm

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 el boter
  • 2 el maiszetmeel/maïzena
  • 2 el grove Limburgse mosterd of mosterd van weleer
  • 1 dl melk
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 g Appenzeller® Extra, geraspt
  • zout, peper
  • Garnituur :
  • 90 g gerookte zalm, in blokjes
  • 2 lente-uitjes/bosuitjes, fijngesneden

Voorbereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het maiszetmeel/maïzena toe en roer goed. Voeg de mosterd toe en roer goed. Voeg al roerend de melk toe. Laat de saus gedurende 2 minuten indikken. Zet apart.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Smelt hierin beetje bij beetje de Appenzeller® Extra. Giet de bouillon over het mosterdmengsel. Verwarm kort en zet het vuur uit. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Breng verder op smaak met peper, eventueel wat zout.
  3. Verdeel de soep over de borden of glaasjes. Garneer met blokjes zalm en fijngesneden uitjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept