Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Lenterösti's van aardappel, wortel en Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 sjalotten, in partjes
1 + 1 el boter
500 g aardappels, geschild, grof geraspt
150 g wortels, geraspt
100 g Appenzeller®, geraspt
1 ei, losgeklopt
1 handje platte peterselie, fijngehakt
2 tl olijfolie
zout, peper
Garnituur:
1 el platte peterselie, fijngehakt
Voorbereiding
Verwarm 1 el boter en fruit de sjalotten. Zet apart. Knijp in een kom de aardappels met de hand uit, om zoveel mogelijk water te verwijderen.
Meng de aardappels, de wortels en de sjalotten. Voeg de Appenzeller®, het ei en de platte peterselie toe. Voeg peper (en indien nodig zout) toe. Zet apart.
Verwarm de olie en de resterende boter in een bakpan. Plaats 2 eetlepels van het aardappelmengsel in het hete vet. Gaar op laag vuur gedurende 8 minuten, totdat de koek licht goudbruin kleurt. Keer de rösti en gaar verder totdat de andere kant ook goudbruin kleurt. Zet warm.