Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
CAKE AU GRUYÈRE AOP CLASSIC | FLEURS ET PLANTES AROMATIQUE DES PÂTURAGES DE LA VALLÉE
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor een tiental cakejes
250 g zelfrijzende bloem
2 el suiker
1 snufje zout
125 g boter + een beetje boter voor de vorm
2 eieren
25 cl warme melk
25 cl olijfolie
1 handvol bergkruiden van montane almen
150 g Gruyère AOP Classic, geraspt
1 snufje pili-pili in vlokken
Voorbereiding
Meng de droge ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker en zout. Zet apart. Meng de vloeibare ingrediënten: boter, eieren, melk en olijfolie. Voeg deze vervolgens toe aan de droge ingrediënten. Meng alles goed tot een glad, homogeen beslag.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter muffinvormpjes. Vul ze voor 3/4.
Bak ze 10 tot 12 minuten. Controleer de gaarheid door met de punt van een mes in de cakejes te prikken. Ze zijn gaar als het mes er droog uitkomt.