Aardappelpannenkoeken

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 8 middelvast gebakken aardappelen (ca. 100 g per stuk)
  • 2 el mosterd
  • ¼ kl zout
  • 150 g Tilsiter Groen, grof geraspt
  • 120 g ham, in dunne reepjes gesneden
  • 1 bosje lente-uien met groen, gehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • Een beetje nootmuskaat
  • ½ el zout
  • Een beetje paprikapoeder
  • 4 el halfvolle zure room
  • 2 el koolzaad

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen met schil in kokend gezouten water gedurende ongeveer 30 minuten, koel af en schil indien nodig.
  2. Leg de aardappelen op twee met bakpapier beklede bakplaten. Dek af met bakpapier, platgedrukt tot een dikte van ongeveer 1 cm met de bodem van de pan. Smeer de aardappelen met een beetje mosterd, zout.
  3. Meng de Tilsiter en alle ingrediënten en zowel de paprik en verspreid over de aardappelen.
  4. Kooktijd: 20 tot 25 minuten in de oven, voorverwarmd tot 200 °C (hete lucht). Verdeel de helft van de zure room over de aardappelen en bestrooi deze met zaad.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept