Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Macaroni van de veehoederkaasmakers met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
350 g aardappelen
4-5 dl bouillon
5 dl melk
Peper, zout
300 g traditionele Zwitserse Älplermagronen Bschüssig (alpenmacaroni)
2 dikke uien
2 el bloem
2-3 el bakboter
200 g gezouten Emmentaler AOP
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke blokjes van ongeveer 1,5 cm. Breng de aardappelen aan de kook met de bouillon, melk, peper en wat zout. Voeg de alpenmacaroni toe. Laat 8-10 minuten sudderen op een zacht vuurtje en roer regelmatig.
Snijd intussen de uien in dunne ringen. Meng met de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Bak de uienringen in hete boter totdat ze krokant zijn. Rasp de Emmentaler AOP fijn.
Roer de geraspte Emmentaler AOP door de pasta en kruid met zout en peper. Verdeel de uienringen over de macaroni.