Met zijn subtiele smaak en romige textuur bekleedt de Vacherin Fribourgeois AOP een aparte plaats in de wereld van de kaasgastronomie. De combinatie van deze twee topkazen geeft deze klassieker z’n zachte, fluwelige textuur en maakt het brood verslavender, hap na hap. Wil je weten hoe je deze iconische klassieker op tafel zet volgens de regels van de kunst? Goed nieuws: fonduen is veel makkelijker dan je misschien denkt. Niet overtuigd? Dan ziet Kaas uit Zwitserland je graag op 19 en 20 oktober 2024 in Brasserie de la Senne in Brussel. Daar zetten ze een heel weekend lang het fonduen in de kijker, uiteraard met een ereplaats voor de Vacherin Fribourgeois AOP. Op het programma: proeverijen, een fondue-avond,...   

Heeft fonduen nu al geen geheimen meer voor jou? Doe dan mee aan de grote Fondue-wedstrijd op zondag 20 oktober. Er is maar één regel: je moet minstens 50% Vacherin Fribourgeois AOP gebruiken en je moet je beperken tot maximaal twee verschillende kazen. De rest beslis je zelf… Hoe creatiever, hoe beter! De winnaar mag in 2025 gratis op reis naar het Zwitserse Charmey. Klaar? Fonduen maar! 

 

Praktische informatie in een notedop:

Wanneer:

  • Zaterdag 19 oktober 2024 van 18:00 tot 23:30
  • Zondag 20 oktober 2024 van 13:00 tot 18:00


Waar: 

Brasserie de la Senne, Anna Bochdreef 19/21, 1000 Brussel
Parkeergelegenheid:  Esplanade Tour & Taxis
 

Inschrijving voor fondue-diner: Boek nu
(Reserveringen voor het diner moeten voor 13/9 worden gemaakt)
 

Inschrijving voor fonduewedstrijd: Klaar? Fonduen maar!
(Inschrijving voor het kampioenschap uiterlijk 30/9)