De Vacherin Mont-d’Or AOP is de unieke lokale zachte kaasspecialiteit uit de Jura van Vaud met zijn dichte bossen en weelderige weiden. Hier wordt deze kaas al meer dan 100 jaar liefdevol op ambachtelijke wijze gemaakt, om vervolgens in traditionele rijpingskelders zijn delicate, milde smaak te ontplooien. De kaas wordt omwikkeld met een dunne strook sparrenhoutenschors, waardoor zich een lichte tannine toets ontwikkelt. De Vacherin Mont-d'Or AOP is een seizoensgebonden kaas die liefhebbers van eind september tot april verwent. Zoals een edele wijn ontvouwt hij zijn milde smaak wanneer de kaas een paar uur op kamertemperatuur gebracht wordt. De smeuïge textuur en verfijnde smaak komt het beste tot zijn recht wanneer de kaas met een lepel wordt geserveerd. Fijnproevers beschouwen de Vacherin Mont-d'Or AOP als een uitstekende dessertkaas. Hij kan ook als hoofdgerecht geserveerd worden, begeleid door fijne ‘Gschwellti’, aardappelen, of knapperig brood.