Appenzeller® Bio Kräftig-Würzig
Appenzeller®

Appenzeller® Bio Kräftig-Würzig

Sinds 2013 is het assortiment uitgebreid met de Appenzeller® Bio Kräftig-Würzig, de tweede biologische kaas in het assortiment. Qua smaak is deze nieuwste Appenzeller® gelijk aan de Appenzeller® Surchoix. Beide kaassoorten hebben hun unieke, pittige smaak te danken aan de liefdevolle behandeling met de uiterst geheime kruidenpekel, de ‘Kräutersulz’. Het speciale groene BIO-label en de opdruk BIO op de korst garanderen de kwaliteit van de Appenzeller® Bio Kräftig-Würzig-kaas.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 4-5 Maanden
Smaak Sterk
Labels Bio
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6.4-7.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell