Uit het idyllische Appenzellerland met zijn ongerepte bergen en groene heuvels komt een van de grootste Zwitserse kaasspecialiteiten. Net zoals 700 jaar geleden, wordt Appenzeller® kaas volgens oude ambachtelijke traditie en traditioneel recept geproduceerd in ongeveer 50 dorpskaasmakerijen. Deze rauwmelkse kaas wordt geproduceerd met de melk van koeien die uitsluitend met gras boordevol bloemen en kruiden gevoederd worden. Er worden geen additieven toegevoegd.
Tijdens de rijpingsperiode wordt elke Appenzeller® kaas geborsteld met een kruidenpekel, de "Kräutersulz", waarvan het recept tot op heden geheim wordt gehouden. De Appenzeller® Verfijnd wordt negen maanden lang gerijpt.
Deze behandeling geeft ook deze Verfijnd-variant zijn karakteristieke pittige kruidige smaak.
Met deze Verfijnd variant heeft Appenzeller® een kaas gecreëerd die een verrassende smaakbeleving biedt en verschilt van het bestaande assortiment. Hij is kruidig en evenwichtig van karakter, met delicate rijpe kristallen en toch een romig mondgevoel.
De liefhebber herkent de Appenzeller® Verfijnd aan het purperkleurige etiket van de kaas. De caseïne markering onder aan het wiel garandeert zijn oorsprong in het strikt beperkte productiegebied tussen Alpstein en het Bodenmeer.