Appenzeller® Bio Zacht
Appenzeller®

Appenzeller® Bio Zacht

Sinds de herfst van 1996 wordt Appenzeller® BIO gemaakt van biologische melk (volgens de BIO-SUISSE-richtlijnen). Qua smaak is er geen verschil met de even lang gerijpte Appenzeller® Zacht. Hij onderscheidt zich alleen door het stempel BIO op de korst en het speciale BIO-etiket.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 3 Maanden
Smaak Sterk, Zacht
Labels Bio
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6.4-7.4 kg

Het geheime kruidenmengsel waarmee elk kaaswiel regelmatig met de hand wordt ingewreven, maakt deze kaas tot de pittigste van Zwitserland.

  • Appenzeller®
  • Poststrasse 12

  • CH-9050 Appenzell