Velen van ons kunnen zich geen ontbijt inbeelden zonder kaas. Maar misschien ben je iemand die meer van een brunch houdt? Dan vind je hier leuke ideeën. En wat dacht je ervan om bij de brunch een zelfgemaakt brood te serveren?
Voor velen van ons moet alles snel gaan ‘s morgens. Een snee brood met boter en een plakje Zwitserse kaas vormt een snel, hartig en verzadigend ontbijt. Wissel eens af. Vervang de klassieke harde of semi-harde kaas door een verse kaas. Voeg wat druiven of stukjes paprika toe. Zo maak je in een handomdraai een gezond ontbijt. Heb je liever een low-carb ontbijt? Combineer verse kaas met wat seizoensfruit, bessen, kiemen of zaden.
In het weekend heb je meer tijd om te ontspannen en van een aangename brunch te genieten. Maar wat zou een brunch zijn zonder een heerlijk assortiment kaas? Sommigen geven de voorkeur aan zachte kazen, anderen kiezen voor een wat pittiger variant. Voeg aan het assortiment kazen wat druiven, noten, vijgen of peren toe. Je kaasplateau wordt zo het middelpunt van de belangstelling.
Andere mogelijkheden? Probeer een klassieker zoals een omelet, en voeg naar smaak wat ham of stukjes tomaat toe. Of probeer een sneetje in de oven geroosterd brood gegarneerd met een een plakje kaas. Ben je liefhebber van Vacherin Mont- d'Or AOP? Een puur genot wanneer uit de oven of op kamertemperatuur. Het leuke van een brunch is dat je de tijd kunt nemen om te genieten van al die lekkernijen.
Ze mogen op geen enkele brunch- of ontbijttafel ontbreken! Op het menu: bagels met Appenzeller wijnhandel, pannenkoeken met Emmentaler AOP en citroentijm... en nog veel meer!