Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade met geroosterde bieten, palmkook en Tomme Vaudoise
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
70
min.
Delen
Delen
Cook/bake time70 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 rode bieten
1 el olijfolie
1 handvol palmkool (cavolo nero)
1 bos lente-uien, schoongemaakt
1 blik (400 g) kikkererwten, gespoeld
1 tl gerookte paprika
1/4 tl pili pili vlokken
1 Tomme Vaudoise, in vieren gesneden
Hazelnootvinaigrettes
1 el witte wijnazijn
1 el hazelnootolie
1 el olijfolie
zout, peper
Afwerking
1 el pijnboompitten
Voorbereiding
Borstel de rode bieten en rooster ze 40 tot 50 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven. Zet ze apart om af te koelen. Schil de bieten en snijd ze in vieren. Bestrijk de koolbladeren en lente-uien met olijfolie. Rooster ze 10 tot 15 minuten in de oven. Meng de kikkererwten met de gerookte paprika en pili pili. Rooster ze enkele minuten in de oven met de koolbladeren en de lente-uien.
Hazelnootvinaigrettes
Meng in een kom de azijn met zout en peper. Voeg hazelnoot- en olijfolie toe. Meng goed. Zet opzij.
Afwerking
Verdeel bietjes, koolbladeren, lente-uien en kikkererwten over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Voeg de kwartjes Tomme Vaudoise toe. Bestrooi met de pijnboompitten.