Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gevulde rösti's
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kg voornamelijk vastkokende aardappelen, bijv. Sirtema, in de schil gekookt, afgekoeld
3/4 tl zout
Peper uit de molen
2 el braadboter of braadcrème
125 g pikante Tilsiter, in plakjes gesneden
75 g Schabziger, geraspt
2 el bieslook, fijn gesneden
Bieslook voor de garnering
Voorbereiding
Aardappelen raspen op de aardappelrasp, kruiden. Braadboter in een braadpan met antikleeflaag verwarmen. Aardappelen toevoegen, bij matige hitte aanbraden onder af en toe omkeren.
De helft van de aardappelen uit de pan nemen. Met de rest een koek vormen. Tilsiter erop leggen, Schabziger en bieslook erover strooien. Opzij gezette aardappelen erover verdelen en aandrukken, zodat een bedekte koek ontstaat. Met een plaat afgedekt verder bakken totdat zich een goudbruine korst vormt. Wenden met behulp van de plaat en de andere zijde bakken.
Rösti op de plaat schikken, garneren en meteen serveren.