Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gegratineerde broodsneetjes met Gruyère AOP en geraspte wortelen
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Gemakkelijk
250 g Gruyère AOP, geraspt
2 eieren, lichtjes geklutst
2 à 3 el melk
1 snuifje van elk: paprika, cayennepeper, nootmuskaat
1 el olijfolie
4 à 6 sneetjes boerenbrood
1 dikke wortel, geschild, grof geraspt
4 el bieslook, geciseleerd
Zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de ovengrill voor. Meng in een kom de Gruyère AOP, de eieren, de melk, zout, peper, paprika, cayennepeper en nootmuskaat.
Smeer de bodem en wanden van een ovenschotel in met olijfolie. Leg de sneetjes brood erin. Smeer het mengsel van kaas en eieren op de sneetjes brood. Gratineer 10 à 12 minuten onder de grill van de oven totdat de kaas smelt en een lichtbruin korstje krijgt.
Verdeel over de borden. Bestrooi met geraspte wortelen en bieslook.