Staafjes Gruyère AOP met marjolein

0.0 Sterren / 0 Stemmen
60 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 plakken Gruyère AOP van ongeveer 1,5 cm dik
  • 1 dl witte wijn
  • 16 plakjes spek
  • Gedroogde marjolein (het equivalent van 4 takjes)
  • 1 losgeklopt ei
  • Peper en zout
  • Paneermeel
  • 40 g boter

Voorbereiding

  1. Leg de plakken Gruyère AOP in een kom, bedek ze met de wijn en laat 30 minuten marineren.
  2. Leg de plakjes spek twee per twee, bestrooi ze met de gedroogde marjolein, bedek met een plak gemarineerde Gruyère AOP en rol op.
  3. Haal de plakjes spek en Gruyère AOP door het opgeklopt en gekruid ei, vervolgens door het paneermeel en herhaal dit voor elk staafje.
  4. Laat 15 minuten drogen en bak dan in een beboterde pan met antiaanbaklaag.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept