Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Soesjes met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor 30 soesjes
60 g Emmentaler AOP (+ 40 g)
150 g vloeiende bloem
4 hele eieren
100 g boter
20 g fijne kristalsuiker
10 cl volle melk
15 cl water
1 snuifje zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Verwarm de melk en het water met de boter, de suiker en het zout in een kookpan op een zacht vuurtje.
Haal van het vuur wanneer alles kookt en giet alle bloem in één keer in de kookpan. Meng. Zet opnieuw op het vuur en laat het deeg drogen door het krachtig te roeren met een houten lepel. Zet het vuur af wanneer het deeg niet meer aan de kookpan plakt. Roer de eieren er één voor één door en meng zeer goed na elk ei. Voeg dan 60 g geraspte Emmentaler AOP toe.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak en maak soezen ter grootte van een walnoot. Laat voldoende ruimte tussen de soezen. Bestrooi elke soes met de rest van de Emmentaler AOP. Zet 20 à 30 min. in de oven.