Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade van Griekse pasta met Emmentaler AOP en artisjokharten, bacon- en balsamicovinaigrette
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bacon- en balsamicovinaigrette:
2 el balsamicoazijn
1 teentje knoflook, gepeld
8 plakken bacon
175 g Griekse pasta, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking, uitgelekt
½ lollo bionda of rossa, in reepjes
175 g gegrilde artisjokharten, kant-en-klaar
zout, peper
Garnituur:
50 g Emmentaler AOP, in blokjes
Voorbereiding
Bacon- en balsamicovinaigrette: plaats het teentje knoflook in de azijn. Zet apart. Verwarm een bakpan. Bak de bacon goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat de bacon afkoelen op een vel keukenpapier. Bewaar het kooknat. Voeg toe aan de vinaigrette. Roer goed.
Meng in een slakom de pasta, de salade en de artisjokharten. Voeg zout en peper toe.
Verwijder het teentje knoflook uit de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Voeg de in chips gescheurde bacon toe. Garneer met blokjes Emmentaler AOP.