Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Half-om-half fondue met Le Gruyère AOP Classic en Vacherin Fribourgeois AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
18
min.
Delen
Delen
Cook/bake time18 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
1 el + 1 el maïszetmeel (maïzena)
400 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
1 teentje knofl ook, in tweeën
2,5 tot 3 dl droge witte wijn
1 mespunt nootmuskaat
2 el kirsch
(1 scheutje citroensap)
zout, peper
600 g oud brood, in blokjes gesneden
zilveruitjes in azijn, augurken
Voorbereiding
Meng in een kom de Gruyère AOP met 1 el maïszetmeel. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met het resterende zetmeel. Meng vervolgens de twee kazen. Zet opzij.
Wrijf de fonduepan met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn. Verlaag het vuur voordat het kookpunt is bereikt. Voeg op middelhoog vuur de kaas handje voor handje toe onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens de kirsch (en/of het citroensap) toe.
Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn omdat de fondue het kookpunt niet mag bereiken. Plaats de pan op de brander. Vul een mand met het brood. Serveer er wat zilveruitjes en augurken bij. Prik een blokje brood op de fonduevork en dip in de fondue.