Gegratineerde kip met Gruyère AOP saus

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 g zachte Gruyère AOP
  • 1 kl maïszetmeel of aardappelzetmeel
  • 1,5 dl halfvolle melk
  • 1 eigeel
  • Nootmuskaat
  • 300 g rode paprika
  • 150 g gele paprika
  • 150 g groene paprika
  • 1 dikke ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el olijfolie
  • Zout, peper
  • 1 kl tijm
  • 4 kleine kippenborstjes van 120 g

Voorbereiding

  1. Snijd de paprika’s in fijne reepjes. Snijd de ui in tweeën in de lengte en dan in fijne plakjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit lichtjes 1 ½ eetlepel olie. Voeg alle groenten toe. Kruid met zout, peper en tijm. Laat ongeveer 10 minuten bakken.
  3. Meng het maïszetmeel met de melk in een kleine pan. Rasp de Gruyère AOP en voeg deze aan de melk toe. Verwarm al roerend op een zacht vuurtje totdat de Gruyère AOP gesmolten en de saus romig is. Laat lichtjes afkoelen, meng het eigeel erbij en kruid met zout, peper en een beetje fijngeraspte nootmuskaat.
  4. Verhit de rest van de olie. Kruid de kippenborstjes met zout en peper en braad ze 1 ½ minuut aan elke kant aan in hete olie.
  5. Doe de paprika’s in een gratineerschotel. Leg de kippenborstjes erop en giet de saus met Gruyère AOP erover. Gratineer 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200°C.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept